Ton Westerduin

Ik ben, als NIP-geregistreerd organisatiepsycholoog sinds 1968 actief als mediator, trainer, interim-manager en organisatieadviseur (naar leeftijd gerekend het oudste lid in het MfN-register).
Mijn achtergrond? Gedurende 9 jaar heb ik gewerkt bij de Psychologische Dienst van Hoogovens (Tata Steel), 4 jaar als universitair hoofddocent RUG en 18 jaar als manager van organisatie-afdelingen van de rijksoverheid en het UWV.
Sinds 1998 ben ik MfN-geregistreerd mediator en heb in het mediation-veld gewerkt als voorzitter van de Sectie Mediation van het Nederlands Instituut van Psychologen, 20 jaar als hoofdtrainer van de voormalige mediationopleiding voor psychologen. Nu actief als hoofd-assessor voor de examinering van mediators, als mediator bij CvC en gastdocent bij Harvard Law School.
Bij het NIP en bij MfN heb ik vele bestuursfuncties mogen vervullen. Ik ben goed thuis in de luchtvaartwereld, waar ik als vlieger, trainer en mediator werkzaam ben. Als vrijwilliger werk ik bij de buurtbemiddelings-organisatie BBM in Den Haag.

De door mij verrichte mediations hebben veelal betrekking op problematische verhoudingen in teams, geschillen over de aanpak van reorganisaties, conflicten tussen OR en Bestuur, samenwerking tussen afdelingen en ontslag-kwesties. Kortom arbeidsmediations. Maar ook in het veld van familiemediation ben ik, naast de uitvoering van mediations, met de opzet en uitvoering van de opleiding Kinderontvoering en het ouderschapsonderzoek actief geweest.
Typerend voor mijn werkwijze in mediations is om al werkend aan oplossingen de deelnemers in conflicten vaardiger te maken in het hanteren daarvan.
Mediation zie ik daarbij ook als een leerproces.