Marion van Dam

Marion werkt sinds 2006 met veel plezier als strategisch adviseur van de Nationale ombudsman. Ook is zij een van de bemiddelaars. In haar werk wordt zij gegrepen door de kracht van verbinden door het voeren van het goede gesprek.
Ogenschijnlijk onverenigbare standpunten blijken uiteindelijk toch overbrugbaar. Kantelpunt is vaak het moment waarop het voor de ene partij mogelijk wordt om echt te luisteren naar wat er voor de andere partij toe doet, en omgekeerd natuurlijk. Dan kan er in mogelijkheden worden gedacht en ontstaan er creatieve oplossingen die recht doen aan wat van belang is.

Marion heeft pedagogiek gestudeerd en is gepromoveerd op een onderzoek naar de kwaliteit van gehechtheidsrelaties tussen tweejarige kinderen en hun ouders. Zij heeft 15 jaar als statistisch adviseur bij de Algemene Rekenkamer gewerkt alvorens zij de overstap naar de Nationale ombudsman maakte. Naast haar werk bij de Nationale ombudsman werkt zij als familiemediator en bijzondere curator van kinderen.https://www.nationaleombudsman.nl/