Jan-Paul Duijndam

Jan-Paul Duijndam is directeur van het Mediation Educatie Centrum. Jan-Paul is mediator voor het MKB en ondernemer pur sang. Naast mediationvaardigheden en -technieken leert hij mediators professioneel met hun beroepspraktijk om te gaan.

It’s not the strongest of the species that survives. Nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change – Darwin

Dat is waar Jan-Paul Duijndam voor staat. Ondernemerschap vraagt kennis hebben over jezelf, wie je bent, waar je vandaan komt en waar je naartoe wilt groeien. Het vergt flexibiliteit en verandervermogen om zo jezelf uit te blijven vinden en te kunnen “overleven”.

Jan-Paul is opgegroeid op het familiebedrijf Manege de Prinsenstad. Wat hem altijd fascineerde, was het omgaan met medewerkers en klanten in een bijzondere dynamiek: een familiebedrijf bestaande uit verschillende generaties. Op een gegeven moment heeft hij toch besloten om zijn vleugels verder te spreiden en heeft hij bij een aantal verschillende organisaties gewerkt in de hippische branche als adviseur en als secretaris van de Sectorraad Paarden (overkoepelend orgaan namens de sector richting de overheid en politiek).

Hij wilde zich verder ontwikkelen in gespreksvaardigheden en beter kunnen omgaan met verandersituaties die weerstand opriepen. En zo kwam hij bij het mediationvak terecht. Hij is binnen De drie Mediators aan de slag gegaan als mediator voor het MKB en als familiemediator. Dit bedrijf is doorgegroeid tot Lear luisteren. Een bedrijf dat MKB-ondernemers ondersteunt in het terugdringen van het ziekteverzuim en -verloop en het verhogen van de productiviteit door het verbeteren van het interne luister- en communicatievermogen binnen bedrijven.
Daarnaast heeft hij, samen met zijn vrouw Lianne, in 2019 het Mediation Educatie Centrum overgenomen. Zij willen, samen met hun team, nog meer mensen motiveren voor het prachtige mediationvak en voor bestaande mediators het opleidingscentrum zijn dat voorziet in de behoefte van registermediators. Daarnaast willen ze mediationvaardigheden en -technieken beschikbaar maken voor een grotere groep. Dit doen ze omdat ze geloven hiermee de wereld een stukje mooier te maken.

www.mediationeducatie.nl

 

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.