Sprekers 2022

Ruben Maes

Ruben Maes is oprichter van Bureau &MAES en is strategisch adviseur voor bestuurders, directies en management van publieke organisaties. Hij wordt betrokken bij positioneringsvraagstukken en bij opdrachten waarbij publieke of private organisaties moeten communiceren met politici, stakeholders en media. Daarnaast is Ruben een veelgevraagd dagvoorzitter en gespreksleider van conferenties, expertmeetings en managementdagen in binnen- en buitenland.

Lees meer

Roxane van Iperen

Schrijver en jurist Roxane van Iperen heeft een eigen zakelijke adviespraktijk genaamd De Pleitschrijver. Ze werd bij een groot publiek bekend met ’t Hooge Nest, waarmee ze de Opzij Literatuurprijs 2019 won en de shortlist van de NS Publieksprijs 2020 behaalde. Van het boek werden tot op heden 250.000 exemplaren verkocht. Het verschijnt in twaalf landen in vertaling en bereikte de bestsellerlijsten in Duitsland en Engeland.

Lees meer

Judith Simon-Emaus

Judith Simon-Emaus vervult de rol van directeur bij Mediatorsfederatie Nederland (MfN), specifiek voor de twee separate stichtingen met daarin het MfN-bureau & het MfN-register. “Met verantwoordelijkheid, deskundigheid, passie en bevlogenheid het verschil kunnen maken in de mediationwereld, daar ga ik vol voor, elke dag weer.”
Lees meer

Victor Bonke

Victor is specialist op het gebied van acquisitie. Acquisitie via moderne media als LinkedIn, maar ook acquisitie via de telefoon. Ruim 35 jaar ervaring met het weerbarstige onderwerp ‘koude acquisitie’. Auteur van het boek ‘Koud Bellen: Brrr…’ dat zijn weg gevonden heeft naar vele tienduizenden lezers.

Lees meer

Eva Schutte

Eva is oprichter van ReulingSchutte, een kantoor in zakelijke mediation, en lid van het College van Beroep van de Stichting Tuchtrechtspraak Mediators.

Lees meer

Jacqueline Spierdijk

Jacqueline is trainer beroepsvaardigheden en ethiek voor mediators en advocaten. Voorheen was zij daarnaast MfN-registermediator en lid van de Tuchtcommissie van de Stichting Tuchtrechtspraak Mediators.

Lees meer

Carin de Jong

Mijn naam is Carin de Jong. Sinds ruim anderhalf jaar ben ik aan de slag als mediator binnen Stichting Achmea Rechtsbijstand, waar ik daarnaast al 12,5 jaar als jurist werk. Sinds 3 jaar ben ik vrijwilliger bij Buurtbemiddeling Heerenveen.

Lees meer

Marrit Piersma

Geboren en getogen Friezin. Sinds 2003 – na een studie Nederlands recht en Notarieel recht in Groningen én 1 jaar vrijwilligerswerk in Afrika – werkzaam als jurist. Sinds 2006 werkzaam in de verzekeringsbranche, waarvan sinds eind 2020 bij Stichting Achmea Rechtsbijstand als senior jurist en MfN-registermediator.

Lees meer

Han Rottink

Han Rottink is bestuurskundige en werkzaam in het veld van zorg en welzijn. Hij is verbonden aan de HAN University of applied sciences.

Lees meer

Jacobien Kleve

Jacobien Kleve (1963) is zelfstandig gevestigd MfN-registermediator voor arbeids- en overheidszaken sinds 2011. Het bij elkaar brengen van mensen en het samen met hen vinden van werkbare én duurzame oplossingen is haar passie.

Lees meer

Jim van Mourik

Jim van Mourik is promovendus aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en doet onderzoek naar mediation bij faillissement.

Lees meer

Sven Zebel

Sven Zebel is per 1 mei 2021 benoemd als bijzonder hoogleraar Mediation bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit.

Lees meer

Jiska Jonas

Jiska Jonas is promovenda aan de Universiteit Twente (UT) en Maastricht University.

Lees meer

Ed Masselink

Ed Masselink is secretaris van de Vereniging Mediators bij de Overheid (VMO). Hij heeft zijn rechtenstudie gedaan aan de Radboud Universiteit en de Master of Public Management aan de Universiteit Twente.

Lees meer

Rita Mulders

Rita Mulders (1954) is MfN-registermediator sinds 2011. Zij heeft 47 jaar bij de overheid gewerkt bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid, sector Politie.

Lees meer

Sjoerd Veenstra

Sjoerd is sinds 2019 bestuurslid van de Vereniging Mediators bij de Overheid (VMO) en nu in de functie van penningmeester.

Lees meer

Corrie Haverkort

Drs Corrie Haverkort is trainer, auteur en filosoof gespecialiseerd in hedendaagse gezinsveranderingen, werkzaam bij Popelier Opleiding voor Gezin en Begeleiding.

Lees meer

Dick (prof.mr.) Allewijn

Dick Allewijn (1952) is sinds 1999 MfN-registermediator en trainer. Van 2016 tot 2020 was hij bijzonder hoogleraar Mediation aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam.

Lees meer

Marion Uitslag

Marion Uitslag werkt als hogeschooldocent bij het Instituut voor Recht. Zij is onderzoeker bij het Lectoraat Toegang tot het Recht.

Lees meer

Anneke van Teijlingen

Anneke van Teijlingen (1977) is van oorsprong verpleegkundige. Zij heeft het werk aan het bed lange tijd gecombineerd met het werk als mediator.

Lees meer

Lot Anne Mulder

Amsterdam, 34 jaar. Lot Anne Mulder is eigenaar van Lot Anne Coaching. Een praktijk gericht op (ex-)partners en kinderen van mensen met narcistische trekken.

Lees meer

Judith Bos

Judith Bos (1961) is sinds 2002 mediator, sinds 2012 reviewer en is tevens internationaal gecertificeerd trainer in de geweldloze communicatie.

Lees meer

Dineke Hoekstra Greve

Dineke Hoekstra Greve is sinds 2002 mediator en oprichter van BUREAU HOEKSTRA GREVE, mediation en advisering. Sinds 2012 is zij reviewer bij de MfN.

Lees meer

Toos Bik

Toos is sinds 1995 mediator en verbonden aan Mediation Trainingsinstituut MTi. Als mediator en als opleider geeft het haar veel voldoening wanneer ..

Lees meer

Renate Kerkhof

Renate kerkhof is MfN-registermediator sinds 2016. Aanvankelijk combineerde zij het mediatorschap met haar advocatenpraktijk.

Lees meer

Kees van de Meent

Kees van de Meent is advocaat-partner en curator bij Florent. Hij heeft jarenlange ervaring als specialist op het gebied van het nationale en internationale insolventierecht ..

Lees meer

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.