Sprekers 2022

Ruben Maes

Ruben Maes is oprichter van Bureau &MAES en is strategisch adviseur voor bestuurders, directies en management van publieke organisaties. Hij wordt betrokken bij positioneringsvraagstukken en bij opdrachten waarbij publieke of private organisaties moeten communiceren met politici, stakeholders en media. Daarnaast is Ruben een veelgevraagd dagvoorzitter en gespreksleider van conferenties, expertmeetings en managementdagen in binnen- en buitenland.

Lees meer

Roxane van Iperen

Schrijver en jurist Roxane van Iperen heeft een eigen zakelijke adviespraktijk genaamd De Pleitschrijver. Ze werd bij een groot publiek bekend met ’t Hooge Nest, waarmee ze de Opzij Literatuurprijs 2019 won en de shortlist van de NS Publieksprijs 2020 behaalde. Van het boek werden tot op heden 250.000 exemplaren verkocht. Het verschijnt in twaalf landen in vertaling en bereikte de bestsellerlijsten in Duitsland en Engeland.

Lees meer

Victor Bonke

Victor is specialist op het gebied van acquisitie. Acquisitie via moderne media als LinkedIn, maar ook acquisitie via de telefoon. Ruim 35 jaar ervaring met het weerbarstige onderwerp ‘koude acquisitie’. Auteur van het boek ‘Koud Bellen: Brrr…’ dat zijn weg gevonden heeft naar vele tienduizenden lezers.

Lees meer

Eva Schutte

Eva is oprichter van ReulingSchutte, een kantoor in zakelijke mediation, en lid van het College van Beroep van de Stichting Tuchtrechtspraak Mediators.

Lees meer

Jacqueline Spierdijk

Jacqueline is trainer beroepsvaardigheden en ethiek voor mediators en advocaten. Voorheen was zij daarnaast MfN-registermediator en lid van de Tuchtcommissie van de Stichting Tuchtrechtspraak Mediators.

Lees meer

Carin de Jong

Mijn naam is Carin de Jong. Sinds ruim anderhalf jaar ben ik aan de slag als mediator binnen Stichting Achmea Rechtsbijstand, waar ik daarnaast al 12,5 jaar als jurist werk. Sinds 3 jaar ben ik vrijwilliger bij Buurtbemiddeling Heerenveen.

Lees meer

Marrit Piersma

Geboren en getogen Friezin. Sinds 2003 – na een studie Nederlands recht en Notarieel recht in Groningen én 1 jaar vrijwilligerswerk in Afrika – werkzaam als jurist. Sinds 2006 werkzaam in de verzekeringsbranche, waarvan sinds eind 2020 bij Stichting Achmea Rechtsbijstand als senior jurist en MfN-registermediator.

Lees meer

Han Rottink

Han Rottink is bestuurskundige en werkzaam in het veld van zorg en welzijn. Hij is verbonden aan de HAN University of applied sciences.

Lees meer

Jacobien Kleve

Jacobien Kleve (1963) is zelfstandig gevestigd MfN-registermediator voor arbeids- en overheidszaken sinds 2011. Het bij elkaar brengen van mensen en het samen met hen vinden van werkbare én duurzame oplossingen is haar passie.

Lees meer

Jim van Mourik

Jim van Mourik is promovendus aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en doet onderzoek naar mediation bij faillissement.

Lees meer

Sven Zebel

Sven Zebel is per 1 mei 2021 benoemd als bijzonder hoogleraar Mediation bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit.

Lees meer

Jiska Jonas

Jiska Jonas is promovenda aan de Universiteit Twente (UT) en Maastricht University.

Lees meer

Ed Masselink

Ed Masselink is secretaris van de Vereniging Mediators bij de Overheid (VMO). Hij heeft zijn rechtenstudie gedaan aan de Radboud Universiteit en de Master of Public Management aan de Universiteit Twente.

Lees meer

Rita Mulders

Rita Mulders (1954) is MfN-registermediator sinds 2011. Zij heeft 47 jaar bij de overheid gewerkt bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid, sector Politie.

Lees meer

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.