Sprekers Mediationcongres 2017

Ruben Maes

Ruben (R.) Maes

Ruben Maes is gespecialiseerd in strategisch communicatieadvies. Daarnaast is hij een veelgevraagd dagvoorzitter en gespreksleider van debatten en expertmeetings. Hij leidt gesprekken, symposia en meerdaagse conferenties in binnen- en buitenland.

Lees verder

 

Dick (prof. mr. D.) Allewijn

Dick Allewijn is sinds 2000 MfN-registermediator, trainer, en sinds april 2017 bijzonder hoogleraar mediation aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In het verleden werkte hij als advocaat en als rechter, beurtelings in bestuursrechtelijke en civielrechtelijke teams.

Lees verder

 

Frans (F.J.) Spekreijse

Frans Spekreijse was burgemeester van de gemeente Lochem en de gemeente Wieringermeer, is  gecertificeerd mediator (sinds 2005), coach (sinds 2010) en onderwijsspecialist (sinds 1976).

Lees verder

 

Leonie Poth

Leonie is MfN-mediator bij Resolve Scheidingsbemiddeling regio Overijssel. Het is haar missie om vergeving binnen (ex)relaties én uiteindelijk bij sterven te begeleiden.

Lees verder

 

Ali al Hadaui

Ali al Hadaui is MfN-registermediator en trainer bij Koek en Ei Mediation. Hij biedt expertondersteuning bij geschillen op de gebieden arbeid, familie en strafzaken, en zorgt dat het tussen partijen weer koek en ei wordt.

Lees verder

 

Fred van Welsem

Fred van Welsem is sinds 1994 als mediator werkzaam. Hij omarmde de transformatieve aanpak van mediation en is door het Amerikaanse ‘Instititute of Study for Conflict Transformation’ gecertificeerd als mediator en trainer.

Lees verder

 

Anja Bekink

Anja Bekink is gecertificeerd transformatief mediator. Zij is opgeleid door Carol Bloom en Joseph Folger. Daarnaast werkt zij als interim-manager, projectleider en coach, met name in ziekenhuizen en is zij mede-eigenaar van CEO Lab, de maker van FeedbackRadar.

Lees verder

 

Danielle (dr. D.) Braun

Danielle  studeerde af als antropoloog in Afrikaanse en Aziatische bezetenheidsreligies én corporate antropologie. Ze promoveerde op een onderzoek naar organisatiecultuur en sturing binnen de politie.

Lees verder

 

Jan Willem (mr. J.W.) Loman

Bij ReulingSchutte houdt Jan Willem zich fulltime bezig met zakelijke mediation en met begeleid onderhandelen. Hij richt zich daarbij vooral op geschillen over commerciële contracten en bedrijfsovernames, en op conflicten tussen aandeelhouders/bestuurders, maten/vennoten en met hoger management.

Lees verder

 

Tenzile Erdal

Tenzile Erdal is MfN-registermediator. Zij is gespecialiseerd in familierechtelijke geschillen en beschikt over de specialisatie arbeidsmediation. Tevens bemiddelt zij in bestuursrechtelijke geschillen tussen overheidsinstellingen, burgers, verenigingen en stichtingen.

Lees verder

 

Marjon Kuipers

Marjon is sinds 2008 werkzaam als MfN-familiemediator met als specialisatie autisme gerelateerde conflicten. Als logo voor haar praktijk in Enschede heeft Marjon het Japanse symbool voor vrede gekozen: de Tsuru, kraanvogel. Om vrede te kunnen ervaren is er vergeving nodig.

Lees verder

 

Fred (mr. A.F.J.P.) Thielemans

Fred Thielemans is coördinerend/specialistisch inspecteur bij de Belastingdienst. Hij is enige jaren één van de vaste sprekers op de landelijke intermediairdagen, die jaarlijks door de Belastingdienst worden georganiseerd.

Lees verder

 

John van Vliet

John van Vliet is doelgroepmanager bij de Belastingdienst. Hij geeft leiding aan de projectgroep Scheiden van de Belastingdienst, segment Particulieren en vervult daarin een coördinerende rol waarbij diverse disciplines binnen de Belastingdienst met elkaar in verbinding worden gebracht.

Lees verder

 

Peter (dr. P.) Pot MBM

Peter Pot is principal consultant van Go! Total Branding, een bureau dat zich bezighoudt met marketing- en merkstrategie. Hij studeerde Economische en Sociale geschiedenis aan de Universiteit Leiden en Brandmanagement aan de Erasmus Universiteit en de Universiteit Groningen.

Lees verder

 

Robbert (mr. R.P.T.) Maassen

Robbert heeft Fiscaal Recht gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en is sinds enkele jaren werkzaam bij de Belastingdienst.

Lees verder

Paul (mr. P.) Boontje

Paul Boontje, mediation-advocaat en MfN-registermediator, is founding partner bij Boontje Advocaten, een niche arbeidsrechtkantoor met de Arbeidsrecht Plus formule.

Lees verder

 José van den Berg

José van den Berg is coördinator buurtbemiddeling in Utrecht (sinds augustus 2009). Conflicten horen bij een samenleving, maar hoe gaan we hiermee om?

Lees verder 

Makiri (drs. P.A.E.) Mual

De passie van Makiri Mual ligt op het gebied van conflicten en hoe daarmee op een vruchtbare manier om te gaan. Makiri werkt binnen Prisma Praktijk, een multidisciplinaire praktijk te Utrecht/Amsterdam, als mediator, coach en trainer.

Lees verder

Wampie (mr. W.F.) van Arkel

Wampie van Arkel is al meer dan 25 jaar werkzaam in de juridische praktijk. Sinds 1998 werkt zij in de advocatuur. In 2004 heeft zij zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Sinds 2003 is zij tevens MfN-registermediator.

Lees verder

Loek Jonk

Loek Jonk is  operationeel manager en intern mediator bij KPN, waar mediation sinds 2015 formeel is opgenomen in het KPN HR-beleid.

Lees verder

Jan Willem (drs. J.W.) Kuiper

Jan Willem Kuiper werkt regelmatig als mediator en coach bij Van Arkel Familierecht. Hij studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is parttime werkzaam als radioloog in het Ikazia ziekenhuis te Rotterdam.

Lees verder

Dina Helia van Zeben

Dina Helia van Zeben is jurist en intern mediator bij de gemeente Vlaardingen. Als intern mediator werkt zij aan een conflictvaardiger organisatie.

Lees verder

Anne Schat

Anne Schat is jurist arbeids-, ambtenaren- en onderwijsrecht, en interne mediator bij SRK Rechtsbijstand. Zij is tevens lid van de mediationpool bij het ministerie van Defensie.

Lees verder

Angélique van Poppelen

Angélique van Poppelen is secretaris en conflictcoach/mediator Geschillenregeling Arbeidsverhoudingen bij de Rabobank.

Lees verder

Adélka (drs. A.) Vendl

Adélka Vendl is arbeids- en organisatiepsycholoog, opgeleid in groepsdynamica. Dit uit zich in haar voorliefde om processen te begeleiden en met heldere blik de situatie te analyseren.

Lees verder

 

Aik (mr. A.M.) Kramer

Aik Kramer (1980) is beleidsbemiddelaar en werkt in die hoedanigheid onder andere voor Nederlandse gemeenten en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Lees verder

 

Hester (M.H.W.) van Buren

Hester van Buren is voorzitter van de Raad van Bestuur Woningstichting Rochdale.

Lees verder

Geurt Jan de Heus

Geurt Jan (1960) is a medical Doctor, trained in Utrecht. He has been working in various marketing and sales management functions in the pharmaceutical / chemical industry for circa 9 years.

Lees verder

Jacques (mr. J.A.Th.M.) de Waart B.BA

Jacques de Waart is erkend mediator (gecertificeerd -, MfN-register-, rechtbank-, ACB-, IMI-), trainer en voormalig advocaat.

Lees verder

Wilco Brinkman

Wilco is het grootste deel van zijn werkzame leven actief op het terrein van arbeidsverhoudingen. Achtereenvolgens heeft hij gewerkt voor het CNV, pensioenfonds Zorg & Welzijn (PGGM), het Interprovinciaal Overleg en als adviseur / onderzoeker voor een breed scala aan opdrachtgevers.

Lees verder

Jan Kossen

Jan Kossen, algemeen directeur, staat sinds 1 april 2006 aan het roer bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond te Nieuwegein. De KNZB is de belangenorganisatie voor zwemmers en zwemverenigingen.

Lees verder

Henk Strating 

Henk werkte achtereenvolgens voor het CNV, het ministerie van SZW en de Maatschappelijk Ondernemers Groep, vakbond, overheid en werkgeversorganisatie. Altijd op het terrein van arbeidsverhoudingen, vaak als CAO-onderhandelaar.

Lees verder

Fineke (mr. F.) van Leusen 

Fineke van Leusen heeft haar eigen coach, training & consultancy-bedrijf onder de naam Bewust aan Zet. Zij werkte 26 jaar in het notariaat en is ruim 15 jaar notaris geweest.

Lees verder

Antonietta (mr. A.P.L.) Pinkster 

Antonietta Pinkster is MfN-registermediator (2006) en advocaat (1978). In de loop der jaren heeft zij als advocaat familierecht, arbeidsrecht en sociaal verzekeringsrecht beoefend, nu doet zij als advocaat alleen nog strafzaken.

Lees verder

Steven (S.H.) de Winter 

Lang geleden studeerde Steven de Winter in Groningen rechten, terwijl hij als journalist verslag deed (in de krant en op de radio) van de acties van de strokarton-arbeiders in Oost-Groningen en in Oude Pekela een rechtswinkeltje dreef.

Lees verder

Ton (mr. A.H.J.) Lennaerts 

Ton Lennaerts is 31 jaar rechter.  Hij heeft ervaring met lekenrechtspraak, richtte de sector bestuursrecht op bij de rechtbank Assen en was daar bestuurder.

Lees verder

Rozemarijn (mr. R.) Verhagen-Kiela 

Rozemarijn Verhagen is sinds 2001 werkzaam als advocaat en is gespecialiseerd familierecht advocaat en mediator. In haar werk vindt zij het belangrijk te zoeken naar echte, houdbare oplossingen, waardoor mensen verder kunnen.

Lees verder

 

Hein (mr. drs. A.H.L.) Westerouen van Meeteren

Hein van Meeteren (1950) is Jurist, Politiek Filosoof en auteur. Hij heeft een zelfstandige Mediationpraktijk in Amsterdam. Hij is vrijwilliger bij Beter Buren (buurtbemiddeling) en De Verzoenkamer in Amsterdam.

Lees verder

 

Bart (drs. B.C.) Zijlstra

Bart Zijlstra is sinds 2008 directeur Sport bij het ministerie van VWS. Daarvoor heeft hij gewerkt bij de directie Geestelijke Gezondheidszorg, Verslavingszorg en Maatschappelijke opvang (VWS) en verschillende functies vervuld bij het ministerie van OCW.

Lees verder

 

Marion (mr. M.C.L.) Uitslag

Marion Uitslag, MfN-registermediator, heeft een eigen mediation- en trainingspraktijk binnen het samenwerkingsverband Uitslag-Van Mazijk en is directeur van HU Mediation.

Lees verder

 

Cornelie (drs. C.F.) van Bergenhenegouwen-Bolhuis

Cornelie van Bergenhenegouwen is als medebestuurder van de Stichting Pensioenregister (SPR) verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van de website Mijnpensioenoverzicht.nl, een initiatief van de gezamenlijke Nederlandse pensioenfondsen, de pensioenverzekeraars en de SVB.

Lees verder

Marcel (drs. M.) Douma

Marcel Douma (1960) is bedrijfskundige, oud-fabriekseigenaar, businesscoach en -mediator. Hij heeft samen met een collega een bureau in Zwolle waar hij zich richt op vraagstukken op het gebied van leiderschap, conflicten, teams en transitie in bedrijven en instellingen.

Lees verder

Wikke (mr. W.) Monster

In 1999 is Wikke als advocaat beëdigd. Na een paar jaar in de civiele procespraktijk te hebben gewerkt, is zij zich volledig gaan toeleggen op het strafrecht. Als strafpleitster kwam ze erachter hoe schraal het strafproces kan zijn voor partijen.

Lees verder

 

Arshad (mr. M.A.) Muradin, MA

Arshad Muradin is opgeleid tot jurist en islamitisch theoloog. Hij heeft enige tijd ervaring opgedaan in de rechterlijke macht, en werkt momenteel aan een proefschrift met als onderwerp “De informele methoden van geschilbeslechting binnen de Marokkaanse gemeenschap in Nederland”.

Lees verder 

 

Erik (mr. E.K.) Beckers FFP 

Mr. Erik Beckers FFP is manager van de juridische afdeling van Zwitserleven en actief in diverse werkgroepen van het Verbond van Verzekeraars.

Lees verder

Annet (mr. drs. J.J.) Draaijer 

Annet Draaijer is een zelfstandige en onafhankelijke fulltime mediator die zich na 20 jaar werkzaam te zijn geweest als advocaat volledig heeft toegelegd op mediation. Zij is mede daardoor een volwaardige en professionele gesprekspartner van partijen en hun adviseurs.

Lees verder

Henk Karman 

Henk Karman werkte jarenlang als programmamanager bij sportkoepel NOC*NSF voordat hij zich, na een directiefunctie te hebben bekleed, specialiseerde in het mediationvak.

Lees verder

John Bierling 

John Bierling (1965) is sinds september 2016 zakelijk directeur van NOC*NSF. Hij is verantwoordelijk voor de interne organisatie, stuurt het transitieproject voor de sport aan en voert de regie rondom de bestemming en verdeling van de financiële middelen.

Lees verder

 

Age de Vries 

Age de Vries heeft een eigen mediationpraktijk: De Vries Mediation & Management (bedrijfsonderzoeken / adviezen / arbeidsconflicten / analyses).

Lees verder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.