Linda de Reuver-Smit

Linda de Reuver-Smit (50) is werkzaam als Inspecteur van Politie bij de Eenheid Amsterdam. Linda is getrouwd met Vincent (53); zij hebben samen twee zoons: Florian (14) en Tobias (11). Ze wonen in Badhoevedorp.

Als meisje van 20 jaar ging mijn droomwens in vervulling op de politieopleiding in Amsterdam. Mijn vuurdoop onderging ik tijdens mijn adspiranten stage in hartje Amsterdam, omgeving “Roze buurt”. Daarna volgden mijn jaren als noodhulp agent op bureau IJ-Tunnel. In die jaren heb ik veel gezien en meegemaakt.
In 2000 maakte ik mijn eerste stap dichter naar de burger en de buurt, in de functie van wijkagent. Naast de goede gesprekken met burgers merkte ik dat mijn hart ook lag bij het zoeken naar maatwerkoplossingen voor problemen. Hierbij heb ik een groot netwerk opgebouwd van externe partners om mee samen te werken.
Ongeveer vijf jaar geleden ben ik mij meer gaan verdiepen in bemiddeling en mediation. Ik besloot de mediation basisopleiding te gaan volgen en deed dit met groot plezier. Hier wilde ik zeker iets mee gaan doen, maar hoe? Alles raakte in een stroomversnelling toen ik een collega sprak die bezig was met een klantgericht project. Mijn mediation vaardigheden bleken hierin goed van pas te komen en wij gingen samenwerken. Dit jaar heb ik ook de specialisatiemodule mediation in Strafzaken afgerond. Dat maakt dat ik nu kan bemiddelen binnen de gehele politiefase, ook als er aangifte is gedaan.
Volgend jaar wordt er bij de politie nieuw beleid geïmplementeerd ten aanzien van herstelgericht werken. Bemiddeling en mediation in Strafzaken zullen hierbij een grote rol gaan spelen. Voor mij dus een goed moment om mij door te ontwikkelen en de mogelijkheden binnen de politie te gaan verkennen. Hopelijk heeft mediation binnen de politieorganisatie een toekomst, dan heb ik “best of both worlds”.

 

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.