Judith (mr. J.) Bos

Your presence is the most precious gift you can give to another human being. 
(Marshall Rosenberg)

Online mediation, stay connected!

Judith Bos (1961) is sinds 2002 mediator en gecertificeerd trainer in de Nonviolent Communication. Zij werkt daarnaast als vastgoedjurist bij de Rijksuniversiteit Groningen. Judith is oprichter van Accent Mediation waarin zij met veel plezier met andere mediators samenwerkt. Zij is bij diverse organisaties werkzaam als vertrouwenspersoon.

Judith legt het accent op de dialoog, op het gesprek. Ze is ervan overtuigd dat een goed gesprek partijen niet alleen zakelijk gezien een oplossing kan brengen maar ook kan leiden tot aanvaarding, tot het begraven van de strijdbijl. Ze is een betrokken mediator en gaat in verbinding met partijen op zoek naar een oplossing.
De vraag is of je een goed gesprek ook online kunt voeren. Zij stelde zich die vraag al in 2011 en stond aan de basis van de Vereniging van Online Mediators (VOM), die in 2012 is opgericht De gecertificeerde online mediators beschikken nu over een jarenlange ervaring met online mediations. Dit kwam toen COVID-19 zijn intrede deed goed van pas.
Judith heeft inmiddels online meerdere geschillen opgelost die door COVID-19 ontstonden. Het bleek dat mensen blij waren dat ze niet met het conflict bleven zitten maar dat er ook online naar een oplossing kon worden gezocht. Zij merkte echter ook dat het lastiger kan zijn om de aandacht van partijen vast te houden. Zij kwam vraagstukken tegen als: ‘’Hoe borg je de vertrouwelijkheid?’’ en “Wat doe je als je merkt dat er onaangekondigd iemand in de chatroom aanwezig is?”. Zij wil hier graag over in discussie tijdens de workshop.

www.accentmediation.nl

 

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.